tisdag 14 oktober 2014

polsk rödbetssallad

TISDAG: varm rödbetssallad


Perfekt till julbordet eller som tillbehör under alla årstider så klart.

Du behöver
4 stora rödbetor
citronsaft
smör
socker

Gör så här
Koka rödbetor så att de blir mjuka. Det kan ta en timme innan de blev mjuka, så man måste ha liiite tålamod. :)
Skala dem under kallt vatten. Det går lätt att ta bort skalet med handen.
Riv de kokta rödbetorna på rivjärn. Smält en matsked smör i stekpannan och stek de rivna rödbetorna i 5 min.
Tillsätt under tiden en tesked socker och citronsaft från en citron.
Till slut: salta lite.

2 kommentarer:

  1. Мой рецепт. Свежие огурцы нарезать и слегка обжарить на масле.
    Добавить, что есть - лук, зеленых горошек.
    Хлеб (из морозилки) и сметана - желательно.
    + Компот из подаренных яблок.

    SvaraRadera
  2. Tack, kära Maria!

    SvaraRadera