söndag 16 mars 2014

Böngryta på 10 min!

Hej!
Här kommer ett enkelt recept som mättar!
Vad har hänt på sistone då?Lunginflammation avklarat, semesteransökan inlämnat och jag, likt alla andra längtar till våren och sommaren SÅ SJUKT-MEGA-OFANTLIGT-SVINDALNDE-ASTRONOMISKT-MYCKET.Idag hann jag och V inviga min balkong utan (att för en gångskull) göra ett "instamoment" av det hela. Men ni kanske kan föreställa er att våfflor och gröt till frukost i solsken, iklädd i värmefiltar slår aldrig fel.


Börjar inleda receptet med den här härliga festliga koalan.Böngryta blir inte så bra på bild.



BÖNGRYTA-ISH


Du behöver
1 burk svarta bönor
1 burk borlottibönor
1 röd chili
olivolja
2 st rödlökar
1 burk krossade tomater
2 st vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 st buljongtärning
100/ 200 g fetaost

Gör så här
Hacka lök och vitlök, finhacka röd chili. Fräs i olja på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt tomater, buljong, timjan och bönor (skölj bönorna först). Låt koka ihop 5-10 minuter. Smaka av med svartpeppar, salt, spiskummin. Häll röran i en ugnsform och strö över smulad fetaost. Ugnsbaka i 200 grader i ungefär 10 minuter.
Tillbehör: pasta, quiona, potatis etc.

Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar