fredag 7 mars 2014

Kalasgoda kardemummakakor

Okej, ibland vill man tröstäta lite utan att göra det till en stor grej. En enkel sökning på google och BAM! så har du hittat ett enkelt och oemotståndligt recept.

Du behöver
1 msk kardemumma, hel
200 g smör
1,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap / mörk sirap
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat



Gör så här
1. Stöt kardemumman grovt i mortel. Rör smör, socker och sirap poröst, gärna i matberedare. Tillsätt kardemumma och mjöl, blandat med bikarbonat.

2. Dela degen i två bitar och forma till två rullar, ca 4 cm i diameter. Linda in dem i plastfolie och lägg i kylskåpet minst 1 timme.

3. Sätt ugnen på 175°. Skär rullarna i tunna skivor som läggs på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen 7–8 min, lossa från plåten och låt kallna på galler.


Det blir typ 100 st kakor av denna sats. Kakorna håller sig ca 2 veckor i burk med lock.
VARNING! Kakorna kan ta slut inom 24 timmar.

puss

2 kommentarer: