lördag 5 oktober 2013

Hur jag mötte kålrabbi


Kålrabbi
Första gången jag mötte kålrabbi så var jag lite skeptisk.Lite dömande.Lite så som man kan vara när man träffar en ny människa som sprider en aura av gåtfullhet.Som sticker ut.Som ingen har hört talas om tidigare och ingen vet vad hen gör/sysslar med. Vems vän är detta egentligen?Hur hamnade hen här?


Som ni ser har Kålrabbin mycket iögonfallande karaktär när den vilar i jorden.


Idag,har blivit goda vänner efter att vi har fått bekanta oss med varandra (dvs. efter att ha googlat frenetisk i desperata försök om att förstå vad fasiken jag skall göra med rabbin). Kålrabbi smakar lite sött och påminner om en rova. Man kan tillaga det på flera olika sätt. Bästa egenskapen (helt klart) hos rabbin är att den kan smaka som pommes!!!!!!

Bemötande 1
Skala kålrabbin och skär den sedan i 1×1 cm stavar, ungefär som pommes. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner stavarna. Stek runt omkring tills de blivit mjuka inuti och krispiga och fått färg på utsidan. Salta och servera. Kan kryddas med chili och/eller olika färska kryddor som persilja, rosmarin eller timjan. 

Bemötande 2 
Skala den och skär i små bitar, vänd dem sedan i mjöl och rosta gyllene och möra i 220 grader. Vips så har du läckra kålrabbi-frites, som lätt slår pommes frites av tallriken!

Bemötande 3
Kålrabbi är riktigt god i grytor. Skala och tärna den, lägg i kokande vatten några minuter och kyl ned. Tillsätt kålrabbin i gryträtten strax innan det är klart och värm snabbt upp.

Bemötande 4
Gillar du raw-food kan du skära kålrabbi i supertunna skivor som du vänder i salt, peppar och olivolja. Skvätt på ordentligt med citronsaft. Kålrabbi är gott tillbehör till stekt fisk.



1 kommentar:

  1. Vilken harmoni i färger. Kan inte annat än smaka bra.

    SvaraRadera