lördag 3 augusti 2013

Currysoppa woop wopp

Direktrapport från Kungsholmen.
I slutändan firas årets varmaste dag sängliggandes med en tallrik soppa, lite feber och mycket apatiskt förkylingstillstånd. 
Utanför mitt fönster sjunger glada fyllestämmor kum bay ya my looord, kum ba yaaaaaaa och nu verkar det som att ungdomarna kommer starta en mini-rave. Fast med reggetonmusik dårå, de ändrar sig snabbt. Nåväl. Jag biter ihop. Jag har redan satt in mina öronproppar. Såhär innan läggdags, så var jag bara tvungen att dela med mig av mina känslor och dagens recept!

Det bästa med den här soppan är att man får freestyla och addera valfria grönsaker, så länge du har alla kryddor och kokosmjöl så är det omöjligt att misslyckas. Soppan blev sjuuukt god.

Du behöver
olja
några vitlöksklyftor (pressade)
1-2 cm färsk ingefära, riven
2 tsk currykrydda
1 tsk garam masala
1/2 tsk starkt paprikapulver
1 krm cayennepeppar

salt
svartpeppar
3 potatisar, skalade och hackade
2 morötter, skalade och hackade
2 dl röda linser
1 liter vatten buljongtärning
1 paprika, hackad
1 äpple, hackat
1 burk kokosmjölk


Gör så här
* Värm oljan i en stor kastrull. Tillsätt vitlök, ingefära, curry, garam masala, paprikapulver, cayennepeppar och svartpeppar och fräs detta i ett par minuter.
*Tillsätt potatis, morot och linser och rör om ordentligt. Häll därefter på vattnet och tillsätt buljongtärningen och örtsaltet. Låt koka upp och koka på svag värme i 15 minuter.
* Tillsätt paprika, äpple och kokosmjölk och låt koka i ytterligare 10 minuter. 



3 kommentarer: