torsdag 21 februari 2013

Indisk kikärtsgryta med spenat

jag vill direkt poängtera att det är försvenskad version av en indisk gryta. Jag tror inte att en finsmakare eller en indier skulle någonsin klassificera denna rätt som indisk. Ville bara rensa luften lite. Den här grytan blev helt kanon!

Du behöver (4 portioner)
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
(2 msk kokosolja)
1 tsk spiskummin (helst mald)
1 tsk paprikapulver
1 pkt tomatkross, ca 500 gram
1 burk kikärter
1-2 tsk lantbuljong
1 krm chillipulver - eller hackad chilli 
1-2 tsk riven ingefära
200 gram spenatblad
sal peppar

Gör så här
Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och skär moroten i stavar. Fräs lök + vitlök + morötter olja så att de blir fina. Blanda i spiskummin och paprikapulver mot slutet.

Tillsätt tomatkross, kikärter, buljong, ingefära och chili. Låt sjuda i ca 15 min.
Rör ner spenatbladen och smaka av med salt och peppar. 

Servera med ris/potatis och en sås (turkisk yoghurt + chillisås / riven ingefära) eller bara som den är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar