tisdag 19 februari 2013

enkel Carbonara och den stora pastafrågan


Hej hej!

En utmärkt rätt när man inte har ont om tid och vill bara bli mätt. Just nu har jag haft fullt upp därav blir inlägget också mycket kortfattad.



Du behöver

olivolja
2 paket bacon (200 gram)
1 lök
2 vitlöksklyftor
spaghetti (2 personer)
2-3 dl matgrädde



Gör så här
Koka upp spaghetti tillsammans med några droppar olivolja.
Skär lök och bacon. Börja med att steka bacon på hög värme så det fräser till! Sedan ha låg värme så att bacon får lite rodnat. 

Häll gärna av baconfett. Det blir liksom extremt fett om man har grädde och baconfett ihop - det kan bli en chock. Ner med lök och vitlök så att allting blir mjukt och härligt. Rör om. Och addera tillsist grädden. Lite svartpeppar på det. Låt pastan rinna av och blanda ihop allting.

--------------------------

Och nu till den STORA pastafrågan!

Hur gör man egentligen när pastan är klar? Finns det något som funkar bättre/sämre? Hittills har jag fått följande svar: 


1. H brukar exempelvis addera kallt vatten i kastrullen (tillsammans med det varma vattnet) innan han häller av all vatten. Och några droppar olivolja i pastan för mer smak


2. Pastan skall sköljas i varmt vatten, enligt mormor. Sedan kan man ha lite smör i.


3. Pastan skall alltid sköljas i ljummet vatten (det bara är så).


4. Man gör ingenting! Häll av allt och servera.


Någon som har fler förslag? Fortsättning följer!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar