tisdag 5 februari 2013

grön och fin - ärtsoppa

Det är soppdags igen! Återigen präglas receptet av följande devis: enkelt, billigt, hälsosamt och snabblagat. Det är festligt med färg!

Du behöver
600 gram gröna ärter
1 liten gul lök
2 klyftor vitlök
2 msk olivolja
1,5 dl grädde
7 dl liter buljong, grönsak eller kyckling
2 msk hackad färsk persilja (valfritt)
salt
vitpeppar
citronsaft eller vinäger
2 -5 dl räkor


Gör så här
Skala och hacka lök samt vitlök.
Fräs lök och vitlök några minuter i olivolja i en stor kastrull.
Tillsätt ärtorna och fräs några minuter. Rör då och då.
Tillsätt vatten (och eventuellt kan du addera en buljongtärning) och koka upp.
Salta och peppra och strö över persilja om du har.
Koka ärtsoppan på medelvärme i 15 minuter.
Tillsätt grädden och koka upp.
Mixa soppan med en stavmixer. Smaka av soppan med salt, vitpeppar och citronsaft. Sedan i med räkorna. Servera med en brödbit.



2 kommentarer:

  1. Håller med, soppa är så gott, lätt att variera och även väldigt enkelt att göra mycket av. :)

    SvaraRadera
  2. Tips:

    "Homemade soup is perfect for a make-ahead meal since it keeps well in the refrigerator and can be frozen for up to several months in air-tight containers".

    SvaraRadera