God kväll kära läsare!
Idag bjuder jag på ett vegetariskt recept. Jag skulle vilja beskriva mig själv som en smygvegetarian eller snarare en wannabe-vegetarian (termen sem/demi vegetarian passar inte riktigt in på mina matvanor). Om man kastar en snabbt blick på min årliga matkomsumption så har jag oftast kött-fisk-fågel-fria veckor. Stundtals kan jag bygga upp en veggo-image och nästa gång säkerligen framstå som dement / galning då jag kan fortfarande prata om världens godaste råbiff som jag åt i Tjecken för fem år sedan. Jag vill på något sätt vara med om allt i lagom doser.
Det var en liten inledning det.
Hemligheten bakom det här receptet är riskokningen. Att koka perfekt ris är en konst. Jag är i nybörjarstadiet. Men det här med att koka ris i smör var något helt nytt för mig - men satan i gatan vilken skillnad i smak!
Du behöver
30-40 gram smör
2 1/2 dl långkornigt ris (jag tog jasminris)
5 dl grönsaksbuljong
salt, peppar
olivolja
ca 200-300 gram fryst spenat
1 gul lök
Gör så här
Värm smöret i en kastrull, lägg ner riset och rör på svag värme i 10 minuter tills riset har fått lite färg. Tillsätt buljong, salta lite. Låt koka upp under omrörning och sjud sedan under lock i ca 10-15 minuter.
Nu är det dags att ta fram en stekpannan! Fräs löken i olivolja i 5 minuter. Tillsätt spenat, sänk värmen och koka under i 5-10 minuter. Blanda spenaten med riset och du är klar!
Idag bjuder jag på ett vegetariskt recept. Jag skulle vilja beskriva mig själv som en smygvegetarian eller snarare en wannabe-vegetarian (termen sem/demi vegetarian passar inte riktigt in på mina matvanor). Om man kastar en snabbt blick på min årliga matkomsumption så har jag oftast kött-fisk-fågel-fria veckor. Stundtals kan jag bygga upp en veggo-image och nästa gång säkerligen framstå som dement / galning då jag kan fortfarande prata om världens godaste råbiff som jag åt i Tjecken för fem år sedan. Jag vill på något sätt vara med om allt i lagom doser.
Det var en liten inledning det.
Hemligheten bakom det här receptet är riskokningen. Att koka perfekt ris är en konst. Jag är i nybörjarstadiet. Men det här med att koka ris i smör var något helt nytt för mig - men satan i gatan vilken skillnad i smak!
Du behöver
30-40 gram smör
2 1/2 dl långkornigt ris (jag tog jasminris)
5 dl grönsaksbuljong
salt, peppar
olivolja
ca 200-300 gram fryst spenat
1 gul lök
Gör så här
Värm smöret i en kastrull, lägg ner riset och rör på svag värme i 10 minuter tills riset har fått lite färg. Tillsätt buljong, salta lite. Låt koka upp under omrörning och sjud sedan under lock i ca 10-15 minuter.
Nu är det dags att ta fram en stekpannan! Fräs löken i olivolja i 5 minuter. Tillsätt spenat, sänk värmen och koka under i 5-10 minuter. Blanda spenaten med riset och du är klar!
Detta ska provas omgående! :) :)
SvaraRaderaGrymt! Återkom gärna om hur det blir! Och glöm inte ris + lite smör = sant!
RaderaTack för tipset! :)
SvaraRaderaHärlig bild med fina färger! Spenat gillade jag inte förut, men nu gillar jag det i små mängder :)
SvaraRaderaTack! Kul att du har fått upp ögonen för spenat!
RaderaSpenat är ju fylld med vitaminer, mineraler och fibrer och innehåller lite kalorier och fett, kan det bli bättre?
Tack snälla!:)
SvaraRaderaÅh,tack själv för den lilla hälsningen!
RaderaVery elegant komposition, I think.
SvaraRadera