söndag 20 januari 2013

Pestopaj med bakade grönsaker

Dagens rätt är inspirerad av Bonniers Kokbok.Pajen färdades från en holm till en malm,det gick väldigt bra att åka tunnelbana med pajen och den hann bli lagom ljummen vid ankomst hos J.Jag tycker att denna rätt blev en liten succé!

Pajdeg (eller smördegsplattor)
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk vatten


Fyllning
2 st paprikor, röd och gul
2 st rödlökar
1 zucchini (300 g)
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 st ägg
2 dl mjölk
1 dl pesto (hemmagjord / färdigköpt)

Gör så här

  1. Finfördela smöret i mjölet till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en springform  och nagga med en gaffel. Låt vila i kylskåp ca 15-30 minuter.
  1. Sätt ugnen på 250 grader. Kärna ur paprikorna och skala löken. Skär paprikan i bitar, löken i tunna skivor och zucchini i skivor.
  1. Lägg grönsakerna på en plåt. Stänk över oljan och krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter. Vispa ihop ägg, mjölk och pesto.
  1. Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Lägg i grönsakerna och häll över äggsmeten. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 40 minuter.



2 kommentarer:

  1. Det ser gudagott ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och den är god! Och blir bra på bild, kan det bli bättre?

      Radera