Låt dina gäster falla pladask för dig och din hemmagjord pesto!Det kan aldrig likställas med det man köper på burk.Nedanstående recept är taget från en vegetarisk kokbok.Det här fixar du på några minuter!
Såsen håller sig cirka en vecka i kylen.
Du behöver (4-6 personer)
1 dl pinjenötter
3-4 dl grovhackad basilika
1 dl riven parmesan / västerbottenost
1-2 pressade vitlöksklyftor
1-2 dl oliv-eller rapsolja
salt och peppar
Gör så här
Stöt alla ingredienser till en sås i en mortel.
Såsen håller sig cirka en vecka i kylen.
Du behöver (4-6 personer)
1 dl pinjenötter
3-4 dl grovhackad basilika
1 dl riven parmesan / västerbottenost
1-2 pressade vitlöksklyftor
1-2 dl oliv-eller rapsolja
salt och peppar
Gör så här
Stöt alla ingredienser till en sås i en mortel.
Tips! Följ samma recept, men byt ut basilika mot ruccola så har du rucolapesto!
http://vk.com/vinogradov.alik?z=photo101517_188325840%2Fphotos101517
SvaraRaderapomnish?
konechno, pomnju solnce!))
Raderahemmagjorda sacker är alltid fantastiska :)
SvaraRaderaVad roligt att göra egen pesto! Jag minns från gymnasiet när vår biologilärare berättade om hur enkelt det är att göra egen fil. Jag har dock inte själv testat!
SvaraRaderaHaha, underbart. En sådan biologilärare kan ju bara drömma om!
RaderaHur gör man egen fil? Man blev ju lite sugen på att testa.
Nice composition. Thanks!
SvaraRadera