tisdag 15 januari 2013

Lax och spenatpasta

Det är dax för lax!Rätten är snabblagad och får en härlig konsistens med lena och goda smaker.Perfekt vardagsmiddag!En utomordentlig middag för den som skall ägna sig åt brainstorming och för en som behöver lite kalorier.

Du behöver
Tagliatelle fullkornspasta/spagetti 
2-3 bitar laxfilé
200- 250 gram tinad bladspenat
2,5 dl matlagningsgrädde
några vitlöksklyftor

lite citronsaft
(1/2 gul lök,cocktailtomater, majs, ruccola kan också dyka in i rätten)

Gör så här
Krama ur den tinade bladspenaten lätt och fräs den i olivoljan med vitlöken.Häll på grädden och lägg i laxbitar och låt sjuda i några minturer.Nu kan du koka pastan enligt anvisningarna på paketet (ca 10 min) och då kommer såsen också vara klar.Smaka av med lite salt och citron.Och nu är det dags för pastan att förenas med laxsåsen!Toppa med lite parmesan.


det får mig att tänka på regnskog!

2 kommentarer:

  1. the kindest movie in the world:

    http://www.youtube.com/watch?v=_ZjhuoS6oao

    SvaraRadera
  2. Hej, Maria!
    It could be nice to try a new soup.
    Thanks in advance.
    :)

    SvaraRadera