
Första momentet är att laga till en gryta risgrynsgröt, vilket med fördel kan göras dagen innan det är dags för själva kakan.
Till det behöver du
2 1/2 dl grötris
5 dl vatten
1 tsk salt
8 dl mjölk
2 dl grädde
Gör så här
Koka upp ris, vatten och salt, låt puttra i tio minuter.Tillsätt sedan gräddmjölken, koka upp igen och låt sedan sjuda försiktigt i 40 minuter. Håll ett öga så det inte kokar över. Det gör inget om gröten blir lite mjölkig och lös. När det sedan är dags att förvandla gröten till pannkaka är det bara att blanda ner resterande ingredienser i grötkastrullen:
4 ägg
1 paket saffran
1 dl socker
100 g hackad mandel (enklast är att köpa mandelflarn som du sedan bara kan hacka lite extra med kniv)
1 dl russin
Rör om och häll upp smeten i en smord ugnsform på sisådär 30 gånger 40 cm.Grädda i ugnen på 225 grader i 30 minuter.Klart!
Serveras med vispad grädde och salmbärssylt.Salmbärsylt går att hitta på saluhallar, större matbutiker med brett sortiment och naturligtvis överallt på Gotland.
Rör om och häll upp smeten i en smord ugnsform på sisådär 30 gånger 40 cm.Grädda i ugnen på 225 grader i 30 minuter.Klart!
Serveras med vispad grädde och salmbärssylt.Salmbärsylt går att hitta på saluhallar, större matbutiker med brett sortiment och naturligtvis överallt på Gotland.

MÅNDAGSTIPS!
Är du tokig i serier?Älskar du rymden?Har du en fantasi utan gränser och gillar du att bestämma?Då måste du spana in och gilla den superfina Facebookgruppen:
"I rymden finns inga parkeringsböter"
Är du tokig i serier?Älskar du rymden?Har du en fantasi utan gränser och gillar du att bestämma?Då måste du spana in och gilla den superfina Facebookgruppen:
"I rymden finns inga parkeringsböter"
![]() |
och du får bestämma fortsättningen! <3 |
Tack för saffranspannkaka! :)
SvaraRaderajag är tokig i M.
SvaraRaderahttp://www.centre.smr.ru/win/pics/pic0116/p0116_1024.htm
Hej Anonym!
RaderaOj, vad spännande. Och massvis med dolda budskap!
http://www.centre.smr.ru/win/pics/pic0274/p0274_800.htm