söndag 27 januari 2013

Krabbsallad på ryskt vis

En klassisk rysk krabbsallad (krabovyj salat) som känns somrig och fräsch till och med under januarimånad. Receptet nedan passar utmärkt för ett sällskap på sju personer. Ni som var hemma hos mig och hamnade på en improviserad rysk afton, resten av maträtterna kommer ut på bloggen inom kort. Jag håller på med översättningen.

Du behöver
För bästa resultat egentligen 100-200 gram krabbkött, men annars 

3 paket crabsticks 
3 st kokta ägg
1 burk majs
kinakål (salladskål) typ 1/4 av salladshuvudet
1 äpple
gräddfil
majo
(man kan blanda hälften gräddfil och hälften majonäs - kör efter smak och tycke)


Gör så här

Bland ihop allting, skär allting i småbitar (ytterst viktigt för gom och själ). Vänta med att smaksätta med salt och peppar! Salladen kan kännas perfekt utan kryddor.


Tips! Krabbsalladen kan blandas ihop med några dl kokt ris för att den skall bli ännu matigare.





För mer inspiration och variation, och för den som kan och kanske vill lära sig lite ryska så får jag hänvisa till den här grymma receptsidan: HÄR 

5 kommentarer:

  1. What a fresh photo and a tastefull sallad! Thanks! :)

    SvaraRadera
  2. Åh vilket bra bild!!

    SvaraRadera
  3. En maträtt helt i min smak, ser gott ut! :)

    SvaraRadera
  4. This womderfull photo inspied me to rush to the nearest shop to bye the ingridiences. Thanks! :)

    SvaraRadera
  5. Åh, vad gott det blev! Gjorde det här till lunch idag! :)
    Tack för igår! :) Kram Anna

    SvaraRadera