torsdag 20 december 2012

Biscotti á la Maria


Japp, i dessa juletider så gör jag inget annat än att baka.Jag äter mackor och lägger hela min ekonomi på sötsaker och julklappar.Här får ni en gammal klassiker:
Du behöver
(ca 50 -90 st)
150 g sötmandel
75 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Finrivet skal och saft av 1 apelsin (du kan även ersätta det med citron eller använda båda)

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Rör smör och socker poröst. Vispa ner äggen ett i taget.
Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, mandel och finrivet apelsinskal (eller citronskal). Rör ner det i smeten. Häll i apelsinsaften och blanda samman allting till en deg.
Forma tre längder på mjölat bakbord och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda på nedersta falsen i 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 80 – 100 grader.

Skär längderna på snedden i 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåten och torka dem (mitt i ugnen) i ca. 40 – 60 min tills de känns torra.

Tänk på
Dela skorporna direkt efter gräddnigen; annars går de inte att skära utan att de smulas sönder!


2 kommentarer: