söndag 9 september 2012

Falukorv i ugn och 80-tals nostalgi

Det är söndag och jag och J skall bjuda på middag. Vi slår på stort och överraskar sällskapet med Falukorv! Men det är ingen falukorv som helst. Idag har J förklarat för mig att det finns många olika sorter av falukorv och det är ingen lek, utan blodigt allvar när det kommer till jakten på den perfekta falukorven. Idag valde vi en sort som heter "fäbodfalukorv" som (faktiskt) innehåller en rejäl mängd kött.

Du behöver
En falukorv (välj fäbodfalukorv - den exklusiva sorten)
två tomater
ett äpple
parmesanost

Tillbehör - schyssta grönsaker i ung
paprika, selleri, morötter,champisar - skär allt, salta, peppa, svep över med paprikapulver, ringla olivolja och stek i ugn.

Sås
turkisk yoghurt och riven pepparrot,snabbt och gott

Gör så här
gör ett flertal snitt i korven och varva med tomatskiva, äppelskiva och parmesanost (precis som bilden illustrerar).Bli inte skrämd av att det blir alldeles för lite utrymme - det går.Här gäller det att vara bestämd.Det är antigen du,eller falukorven.

In i ugnen, i 15 min i 220 graders värme.

P.s.Om du vågar, kan du göra så här: innan falukorven skall göra en djupdykning in i ugnen, häll på lite vodka - det ger en kraftigare smak.Jag hade lite polsk honungsvodka över (Zaladkowa Gorzka) och resultatet blev magnifikt. D.s.

Vi hörs snart!
Puss å kram

5 kommentarer:

  1. Hej, Maria!
    We are waiting for smth new and fresh, please...

    SvaraRadera
  2. Hi Anonym!
    Thanks for your comment. New recipe will appear in the end of this week!
    I have been eating sandwiches and fast-food for two weeks now, that's why I haven't published any thing.
    Any suggestions on a new recipe? :)

    SvaraRadera
  3. Thats just... Saknar ord. Wow

    SvaraRadera