I söndags var fina M på besök hos mig och vi lagade kikärtsbiffar för första gången.Mycket trevligt var det om inte på gränsen till supermysigt.Vi testade att tillaga några biffar i stekpanna - det smakade gott.Sedan testade vi att göra de i ungen (170 grader ca 10-15 min) och resultatet blev bedårande!Så här gäller det är improvisera och VÅGA pimpa färsen med olika kryddor.
Du behöver (2-3 portioner)
1-2 burkar kikärtor1 st fint riven morot
1 ägg
vitlöksklyftor
vitlöksklyftor
1 gul lök /rödlök
lite citronsaft
spiskummin
spiskummin
basilika
S + P
S + P
ströbröd till panering (knäckebröd på rivjärn -voila!där har du eget ströbröd)
Gör så här
Skölj kikärtorna i vatten och låt dem rinna av. Ärtor, lök, morot,vitlök och ägg förbereddes och kläddes av innan de mixades med hjälp av en mixerstav.Vroom vrooom!!Sedan i med kryddor lite åt gången och smaka av mellan varven.Forma färsen till biffar rulla dem i ströbröd och in i ugnen!
Spiskummin och vitlök lever i symbios - glöm inte detta.
Mina biffar i ugnen |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar