tisdag 17 april 2012

Kycklingsoppa a lá Lindgren




Följande recept har jag fått av min käraste kollega H.Det handlar mycket om att man skall gå på känsla, därför finns det inga tydliga riktlinjer för hur många antal grönsaker du behöver.Det enda som krävs att du har en decilitermått- släng-dig-i-väggen-approach.Jag lyckades väl och soppan blev otrooooooolig god!!!

Du behöver: (en stor kastrull och en stekpanna)
6-10st kycklinglår med ben och skinn
Morötter
Palsternackor
Potatis
Vitlök
Lök
Bladpersilja
Lagerblad
Några pepparkorn
Salt
Grönsaks-eller kycklingbuljong

Gör så här:
1. Lägg låren tätt i en stor gryta,häll på med vatten ca en cm ovanför köttet.Låt sjuda i typ 30-45 min.Skumma av ytan under tiden.

2. Hacka grönsakerna och löken, fräs en liten stund i stekpanna.Slå på ett glas (kallt) vatten så att rotfrukterna fräser till.Häll över allt i den stora kycklingsgrytan.Häll på kokande vatten tills grönsakerna är täckta.Lägg i stjälkarna till persiljan samt övriga kryddor.Låt små koka en stund till dess att rotfrukterna är klara.Hacka bladpersiljan och strö över soppan.

3. Servera med bröd och mer persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar