söndag 1 april 2012

Ånga med Herr Ågren

Idag har jag ångkokat broccoli.Jag må säga att min ångkokningsinsats är magisk.Inte nog med att själva "manicken" ser ut som ett egendomligt, malplacerat UFO i förhållande till alla övriga köksredskap, så är den också multifunktionell.Lite hi-tech.Man kan exempelvis ångkoka:potatis,fisk,fänkål,blomkål,vitkål,sötpotatis,pumpa,butternut,squash,jordärtskocka,
palsternacka,zucchini/squash,morötter,paprika.Säg hej till Herr Ågren:


Herr Ågren gör slut med Broccolina 
En slatt vatten i botten, en nypa salt.Lägg i broccolibuketter.Lägg på lock.Efter ca 15-20 minuter är din middag klar!Ett par småklickar smör på det.
Lyxvarianten: en klick smör i kastrullen, fräs vitlök tillsammans med broccolibuketterna. Salt och peppar.

För den som vill veta mer om: ångkokning
För den som vill läsa ett inlägg av veckans FAVORITBLOGGARE, har jag fått äran att presentera "Johans Familjejuveler". 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar