fredag 30 mars 2012

Crêpes med spenát och fetaóst

Hej!Hej! 

Hej!Hej! Hej!

Sådär ja.Min blogg har vaknat ur sin djupa dvala.Det vill säga, jag har börjat att laga mat igen och det skall självfallet dokumenteras.Löften måste hållas.Min matblogg SKA sakta men säkert, (lite militärstrategisk) ta hela världen med storm.Jag längtar till den dagen då jag kommer omnämnas i Blondinbellas blogg.Eller då jag kommer hänga med med niotillfem-tjejen på F12.Hålla föreläsningar om bloggar på diverse universitet.Jag kan tänka mig Handels eller Harvard.Bästa av allt vore att mingla i Pluras kök och bli jättefull i TV.Snart så.Jag är bombis på att Plura skulle uppskatta det här mästerverket: 

Mitt livsförsta crêpe har minst sagt en episk karaktär.

Crêpessmet (5-6 st)
2 st ägg
1,2 dl vetemjöl
3 dl mjölk (om man nästan har slut på mjölk - lugn!man kan också ha 1 dl mjölk och resten av vatten)
1 krm salt
3 msk smör

Fyllning

två handflator tinad spenat
en lök
vitlöksklyftor
salt och peppar
(eventuellt creme fraiche)
en paket fetaost

Gör så här:
Vispa samman alla ingredienser till crêpessmeten. Stek sedan 6-8 crêpes i smör.
Sätt ugnen på 225°C.Stek lök och vitök i stekpanna.Kasta teatraliskt in den tinade spenaten.Tillsätt blygsamt några teskedar crème fraiche.Smula fetaosten och rör om.Salta. Peppra.Rör om (viktigt!).Fördela lite av spenaten på varje pannkaka, rulla ihop och lägg i en ugnsform. Smula över feta osten och gratinera i mitten av ugnen ca 5-10 minuter, tills de har fått fin färg och är genomvarma.Servera dem med en god blandad sallad. 

Kvällens matlåt: "Closer to the Sun" The Royal We

Bra grej: man kan frysa in crépes! Mycket praktiskt.

Puss å kram

1 kommentar: