torsdag 9 januari 2014

Tofugryta med curry

Igår var fina H hemma hos mig och vi avnjöt denna enkla och goda rätt. Receptet avser 4 portioner beroende på hunger såklart. Sen kan man servera lite sallad vid sidan om. Vitt vin. Ljuvligt skratt. En chokladbit. En liten känsla av trånad. Och peppen för sommaren 2014!


Du behöver
1 rödlök
200-400 gr fast tofu
ca 200 gr blomkål
1 msk olja
4 dl kokosmjölk
2 msk röd currypasta
1 pressad limesaftsalt
1 knippe färsk koriander

Gör så här

  Hacka löken och skär tofun i små kuber. Ansa blomkålen och skär i mindre bitar. Fräs lök, tofu och blomkål. Löken ska bli gyllene och tofun gärna få lite stekyta.
 Häll på kokosmjölk, curry och limesaft, blanda väl. Låt puttra ca 15 minuter. Smaka av med salt. Hacka koriandern och strö över rätten.
♥ Servera med råris och vitkålssallad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar