onsdag 2 oktober 2013

Marockansk mynta RULES

Idag har jag plockat mynta från lotten.Inte vilken mynta som helst inte utan marockansk mynta! Vet ni vad som är bäst med denna mynta? Den växer som ogräs i ALLA möjliga tänkbara förhållanden (bara den har jord så klarar den sig), myntan har en berusande och förförisk doft och det bästa av allt - myntan används speciellt för mojiiiitoooos! 
Ingen kan således säga någonting dåligt om mynta. Mynta är bra för hälsan. Den stimulerar matsmältningen, lugnar och motverkar uppsvälld mage. Jag säger bara: tummen upp för mojitos och te!

Gör eget te

Plocka färska myntablad. Lägg bladen i en varm kanna och häll på hett vatten.
Låt det dra 3–5 min. Servera med honung om så önskas.
Man kan även torka bladen också och göra samma procedur som ovan.



Och så kör vi ett mojito recept också!

MOJITO

Du behöver
några kvistar färsk mynta
2 cl pressad limejuice (ca en halv limefrukt)
2 tsk strösocker (eller ett par msk sockerlag)
4 - 6 cl vit rom
sodavatten

Gör så här
Krossa i mortel några kvistar färsk mynta med pressad limejuice, sockerlag och vit rom.Fyll upp glaset med sodavatten och lägg i isbitar. Garnera med en myntakvist.

Tips!
Sockerlag gör man genom att lösa upp 1 dl socker i 2 dl kokande vatten. Låt svalna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar