onsdag 10 juli 2013

vardagsbestyr och kampen om tiden

Jag lever lite som Momo - i kampen om tiden. Eller snarare i kampen mot tiden. Än så länge så vinner tiden.Tiden springer alltid om mig vid mållinjen, precis som idag. Klockan är 22.49 och jag skall strax börja laga middag. Inga konstigheter. Inte för mig. Min inre impulsklocka visar kl.19.00 och inget annat. 
Om jag inte kan vinna över tiden så kan jag åtminstone brottas lite och räcka ut tungan mot tiduret! Men då får man se upp!Dagen därpå kan man inte klaga på att man är trött och sovit för lite, för då vinner tiden i slutändan ändå.Inte OK.

Du behöver
400 gram fryst fisk
500 gram krossade tomater
5 dl vatten

1 fiskbuljongtärning
2 dl creme fraiche
lite fryst dill
vitlöksklyftor

cayennepeppar
salt
vitpeppar
(potatis, grönsaker, annat smått och gott)

Gör så här
1. Dela fisken i bitar.
2. Skala och hacka vitlök fint. 

3. Ta fram en kastrull.Häll lite olja och låt vitlöken fräsa lite.
4. Lägg ner sedan "firren" och resten av alla ingredienser förutom creme fraiche.
5. Låt koka med lock på medelvärme i 20 minuter.
6. Ös ner creme fraiché och låt den smälta ned.
7. Mixa eller servera som den är!

Tips! 
Alaska pollock, torsk eller annan vit fisk går finemang det också.




Tid och matlagning hör ihop! 
Varsågoda:


1 kommentar: