fredag 17 februari 2012

Lätt som en kesoplätt

Kesobiffar alltså. Eller kesoplättar. You name it.
En enkel maträtt som kan kombineras med olika godsaker. Exempelvis rivna äpplen, blåbär, bananbitar, vaniljpulver eller rivna morötter. Receptet avser x antal biffar/plättar. För mig blev det sju stycken. Hur många får du?Tack vore dinkelmjölet så blir det ganska mättande.

Du behöver:
1 liten burk keso, 250 g
2 ägg
1-2 dl dinkelmjöl (känn efter hur mycket du behöver, du ska kunna "bygga" ihop plättarna)
Salt

Så här gör du: 

Blanda ingredienserna.
Stek plättar i olja. 

Viktigt!
Ha tålamod! Börjar man vända på "biffen" efter några minuter så faller den isär. Du måste liksom chilla lite. Och ha inte för hög värme - då blir det pannkaka av alltihop.Kort sagt.Plättarna skall stekas med värme, kärlek och tålamod.

 "När perfektion möter bakgrundskaos"



1 kommentar:

  1. Oj, jag skulle få ett mentalt sammanbrott om vi lagade mat tillsammans! Jag hör diskbänken gråta ända hit.

    SvaraRadera